Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ομπάμα: “Η δουλειά μας στον Κόλπο του Μεξικού δεν τελείωσε”

Ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι “η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει” στον Κόλπο του Μεξικού, παρά το γεγονός ότι σφραγίστηκαν τα πηγάδια που προκάλεσαν την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή.

Μιλώντας στο Πάναμα Σίτι, στη νοτιοανατολική Φλόριντα, ο αμερικανός πρόεδρος είπε: “σήμερα τα πηγάδια έχουν σφραγιστεί. Το πετρέλαιο δεν πλημμυρίζει τον Κόλπο εδώ και ένα μήνα. Όμως είμαι εδώ για να σας πω ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει και δεν θα σας εγκαταλείψουμε ό,τι και αν συμβεί”.

Ο Ομπάμα είπε ακόμα πως κάθε καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης στα θύματα της πετρελαιοκηλίδας είναι απαράδεκτη. “Όταν είχα έρθει στον Κόλπο, διέκρινα μεγάλο θυμό για τον τρόποι που η BP διαχειρίζεται τα αιτήματα αποζημίωσης. Τον Ιούνιο λοιπόν συναντήθηκα με τους επικεφαλής της BP και στη διάρκεια της συνάντησης αυτής δέχτηκαν να παραχωρήσουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ειδικό ίδρυμα που θα αναλάβει τις αποζημιώσεις”, διευκρίνισε ο Ομπάμα. “Τα χρήματα αυτά ελέγχει ένας ανεξάρτητος διαχειριστής που να τον εμπιστεύεται ο κόσμος”, υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μισέλ.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που έχασαν τη μοναδική πηγή εσόδων τους εξαιτίας της περιβαλλοντολογικής καταστροφής. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και εμπόρους που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. “Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι κάθε καθυστέρηση (στις αποζημιώσεις) είτε προέρχεται από την BP ή από τον διαχειριστή είναι απαράδεκτη και θα συνεχίσω να ασκώ πίεση”, κατέληξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε