Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ομπάμα: Η οικονομία δεν πάει καλά

Ομπάμα: Η οικονομία δεν πάει καλά

Ο αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε σήμερα ότι η οικονομία των ΗΠΑ «δεν πάει καλά» μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους για μια δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ότι ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα «πάει καλά».

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η οικονομία δεν πηγαίνει καλά», απάντησε ο Ομπάμα όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο σχετικά με τις προηγούμενες δηλώσεις του.

Λίγο νωρίτερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ομπάμα είχε αναφερθεί στα οικονομικά επιτεύγματα της διακυβέρνησής του: «Δημιουργήσαμε 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη διάρκεια των τελευταίων 27 μηνών. Περισσότερες από 800.000 φέτος. Ο ιδιωτικός τομέας πάει καλά».

Ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ αντέδρασε επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για έναν λάθος υπολογισμό και μια εξαιρετική παρανόηση από την πλευρά του προέδρου που είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα».

Στη συνέχεια, ο αμερικανός πρόεδρος δεν ανακάλεσε τα όσα είχε πει, όμως μετρίασε τις δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι ««είμαστε μάρτυρες μιας θετικής κίνησης στον ιδιωτικό τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομπάμα:” Έλληνες, αν φύγετε από το ευρώ τα προβλήματα σας θα μεγαλώσουν”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε