Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ομπάμα: «Να φύγει τώρα ο Καντάφι»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει χάσει κάθε νομιμότητα και πρέπει να αποχωρήσει τώρα» διεμήνυσε ο Μπάρακ Ομπάμα, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις στη Λιβύη.

«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: η βία πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον και πρόσθεσε πως εκείνοι που βιαιοπραγούν κατά του λαού της Λιβύης θα λογοδοτήσουν. «Οι φιλοδοξίες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια πρέπει να γίνουν σεβαστές».

«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα είναι εξοργισμένες με την κατάσταση της Λιβύη» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ήδη δώσει εντολή στη US AID, τον Οργανισμό Ανθρωπιστικής Βοήθειας, να ναυλώνει πολιτικό αεροσκάφος για να βοηθήσουν τους ξένους που έχουν εγκλωβιστεί στη Λιβύη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, θα σταλθούν ομάδες για να βοηθήσουν το δοκιμαζόμενο λαό.

Με εντολή Ομπάμα, επίσης, αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση μεταφοράς των Αιγυπτίων από τα συνορα της Λιβύης με την Τυνησία.

Διαβάστε επίσης
Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου ο Καντάφι – Ξεκινά επίσημη έρευνα το διεθνές ποινικό δικαστήριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε