Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ομπάμα: «R.I.P. Στιβ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Φόρο τιμής στον συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, που έχασε τη μάχη για τη ζωή, απέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

«Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας», προσθέτει στην ανακοίνωση.

«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική», τονίζει ο Ομπάμα ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε στο χέρι του ένα ipad, πριν από την κυκλοφoρία του προϊόντος στην αγορά.

Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ο Τζομπς ίδρυσε, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο επιχειρηματίας «έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους».

«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Apple πενθεί – Πέθανε ο Στιβ Τζομπς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε