Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ομπάμα: “Θα συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους για την οικονομία”!

REUTERS
Ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει πως θα επιχειρήσει να συνεργασθεί με τους Ρεπουμπλικανούς για τα οικονομικά θέματα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία στη χώρα, έπειτα από την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, για τις οποίες παραδέχθηκε πως ο ίδιος απέτυχε να διαφημίσει το πρόγραμμά του στον αμερικανικό λαό.
 
«Είμασταν τόσο απασχολημένοι και τόσο απορροφημένοι να τελειώσουμε μία σειρά πραγμάτων, που είχαμε σταματήσει να δείχνουμε προσοχή στο γεγονός πως ηγεσία δε σημαίνει μόνον νομοθετώ-αλλά πως είναι επίσης και ένα ζήτημα να πείθεις τον κόσμο και να αρθρώνεις έναν επιχείρημα που ο κόσμος δύναται να αντιληφθεί-και φρονώ πως δεν είμασταν πάντοτε επιτυχείς σε αυτό, και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι’ αυτό και είναι κάτι το οποίο πρέπει να μελετήσω προσεκτικά στην πορεία», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes.
 
Ο Ομπάμα τόνισε πως οι ψηφοφόροι εστιάσθηκαν στην οικονομία και ένοιωσε πως η κυβέρνησή του δεν έπραξε αρκετά για να τους πείσει όταν μάλιστα η κυβερνητική παρέμβαση για να αναθερμανθεί η οικονομία και να διασωθούν ο τραπεζικός τομέας και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αντιμετωπίσθηκαν ως μη απαραίτητη κυβερνητική επέκταση. «Ήταν επειδή είχαμε μία έκτακτη κατάσταση και θέλαμε να εξασφαλίσουμε πως η οικονομία δεν κατρακυλούσε στον γκρεμό», εξήγησε ο Ομπάμα.
 
Ο δημοκρατικός πρόεδρος δεσμεύθηκε πως θα συνεργασθεί με τους Ρεπουμπλικανούς, ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα. «Εκείνο που θα πράξω είναι να τείνω χείρα φιλίας στους Ρεπουμπλικανούς και να πώ: σε τι μπορούμε να συνεργασθούμε;».
 
«Θα υπάρξουν ορισμένα θέματα πάνω στα οποία δεν θα μπορούμε να συμφωνήσουμε, γνωρίζετε, φιλοσοφικά, και ως εκ τούτου θα έχουμε τέτοιες μάχες, και θα κρατήσουμε αυτές τις αποφάσεις γι’ αργότερα από τις επόμενες εκλογές, αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε