Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομπάμα: Χωρίς προηγούμενο η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Ομπάμα: Χωρίς προηγούμενο η καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού

Ο αμερικανός πρόεδρος τονίζει πως η νέα επιτροπή για την πετρελαιοκηλίδα δεν πρόκειται να εμποδίσει τις δικαστικές έρευνες για τις ευθύνες.

Ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε πως η ερευνητική επιτροπή για την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, της οποίας μόλις έκανε τα αποκαλυπτήρια, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να παρακωλύσει «όποια υφιστάμενη, ή μελλοντική έρευνα για αστικές, ή εγκληματικές ευθύνες» που σχετίζονται με την καταστροφή.

 «Η καταστροφή αυτή είναι άνευ προηγουμένου και παρουσιάζει μία σειρά από νέες προκλήσεις τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Ομπάμα, μετά την ανακοίνωση της διακομματικής επιτροπής, στην οποία θα συμπροΐστανται ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Γκρέιχαμ και ο ρεπουμπλικανός πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας Ουΐλιαμ Ράιλι.

 Ο Ομπάμα τόνισε πως η κυβέρνησή του έχει αποστείλει 1.100 σκάφη, 24.000 ανθρώπους και έχει αναπτύξει 600 χλμ αποτρεπτικών φραγμάτων στον Κόλπο του Μεξικού για να παρεμποδίσει την επέκταση της πετρελαιοκηλίδας.  «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ψαράδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τις μικρές επιχειρήσεις και όλους εκείνους που εξαρτώνται από αυτές» πρόσθεσε.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε