Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οργή για τις πολυτελείς διακοπές της Μισέλ Ομπάμα – Την λένε “Μαρία Αντουανέτα”

Την οργή δεκάδων blogger στις ΗΠΑ, κυρίως ρεπουμπλικανών προκάλεσαν οι χλιδάτες πενθήμερες διακοπες της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ μετά της μικρής της κόρης στην Ισπανία.

Η διαμονή της κας Ομπάμα σε ένα από τα 10 πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου όπου η βραδιά κοστίζει σχεδόν 7.000 δολάρια εξόργισε πολλούς αμερικανούς.

Τα έξοδα για τις διακοπές αυτές σε περίοδο οικονομικής κρίσης προκάλεσαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Η Μισέλ επικρίθηκε γι΄ αυτές τις διακοπές. Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της πρώτης κυρίας και της θυγατέρας της που συνοδεύονταν από… 68 πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ρωτούσαν Ρεπουμπλικανοί μπλόγκερ υποστηρίζοντας πως η Μισέλ είχε πάρει μαζί της 40 φίλους της και έμεναν όλοι σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Το CΒS επισήμανε πως το ταξίδι έγινε με το επίσημο αεροπλάνο του αντιπροέδρου, το Αir Force Τwo, και πως μόνον η μετάβαση κόστισε σχεδόν 56.000 ευρώ. Μια Ρεπουμπλικανή μπλόγκερ της «Νew Υork Daily Νews», η Αντρέα Ταρτάρος, έγραψε πως η συμπεριφορά της Μισέλ είναι «αντάξια της Μαρίας Αντουανέτας» και τόνισε το χάσμα ανάμεσα στην οικονομική κατάσταση πολλών αμερικανικών οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση και το υψηλό κόστος των διακοπών της Μισέλ Ομπάμα. Το ξενοδοχείο όπου διέμεινε η Μισέλ στη Μαρμπέγια, το «Βίγια Παντιέρνα», συγκαταλέγεται στα 10 ωραιότερα και ακριβότερα στον κόσμο, καθώς η βραδιά εκεί κοστίζει ώς και 6.600 δολάρια.

Ο συντηρητικός μπλόγκερ Ματ Ντρατζ έγραψε πως οι διακοπές της Μισέλ κόστισαν 375.000 δολάρια και «ανέβασε» φωτογραφίες της Μισέλ και της συνοδείας της στην Ισπανία υπό τον τίτλο «Καλωσόρισες ανάκαμψη!».

Το γεύμα της Μισέλ και της Σάσας με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος, τη βασίλισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Λετίθια περιελάμβανε ανδαλουσιανή σούπα γκασπάτσο, ψητό καλκάνι, μοσχαρίσια εσκαλόπ με μουστάρδα, ρύζι με μανιτάρια σοτέ, μπριάμ όπως το μαγειρεύουν στη Μαγιόρκα και φρουτοσαλάτα με παγωτό. Το απόλαυσαν συνοδεία κρασιών από τη Ρουέντα και τη Ριόχα. Ως αποχαιρετιστήριο δώρο ο βασιλιάς προσέφερε στην κυρία Ομπάμα μερικούς σπόρους για τον κήπο του Λευκού Οίκου, ενώ η βασίλισσα τής χάρισε χαρακτηριστικά χειροτεχνήματα της Μαγιόρκας.

Ετσι ολοκληρώθηκε η πενθήμερη ιδιωτική επίσκεψη της Μισέλ και της κόρης της στην Ισπανία, στη διάρκεια της οποίας περιόδευσαν σε περιοχές της Ανδαλουσίας, στην περίφημη Κόστα ντελ Σολ, είδαν τη Μαρμπέγια, τη Ρόντα και τα ανάκτορα Αλάμπρα στη Γρανάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε