Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργισμένος εταίρος της Μέρκελ για το δημοψήφισμα

Οργισμένος εταίρος της Μέρκελ για το δημοψήφισμα

Ηγετικό στέλεχος του κεντροδεξιού συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως “οργίστηκε” όταν άκουσε τον “Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ζητεί δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης προς την χώρα του.

Ο Ράινερ Μπρούντερλε, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών τόνισε πως η απόφαση αυτή του φάνηκε σαν η Ελλάδα να υπαναχωρεί τώρα από την συμφωνία με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

“Η είδηση αυτή με εξόργισε”, είπε χαρακτηριστικά ο Μπρούντελε μιλώντας στο Γερμανικό Ραδιόφωνο. “Αυτός είναι ένας παράξενος τρόπος να ενεργήσει κανείς”, πρόσθεσε.

“Ο (έλληνας) πρωθυπουργός συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης που θα ωφελούσε τη χώρα του. Άλλες χώρες κάνουν σημαντικές θυσίες για να αντιμετωπιστούν δεκαετίες κακοδιαχείρισης και αδύναμης διακυβέρνησης στην Ελλάδα–λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν και η χώρα οδηγήθηκε μόνη της στην κρίση”
, υπογράμμισε.

“Αυτό μου φάνηκε σαν κάποιος να προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτά που συμφωνήθηκαν–ένα παράξενο πράγμα για να κάνει κανείς”, είπε ακόμα ο Μπρούντελε που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Ο ίδιος είπε πως υπάρχει μόνο μια λύση: “Ένα πράγμα μπορεί να γίνει: να γίνουν οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και αν (η χώρα) δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε θα έχουμε φτάσει στο σημείο που η χρηματοδότηση θα διακοπεί”.

“Τότε θα έχουμε χρεοκοπία και τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φόβο μετάδοσης για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που θα προκύψει από αυτήν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φινλανδία: Το δημοψήφισμα είναι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

“Παράλογο και επικίνδυνο το δημοψήφισμα” λέει συνεργάτης του Σαρκοζί

Τα διεθνή ΜΜΕ μας χλευάζουν και μας λοιδορούν!

Δυσφορία στο Βερολίνο για το δημοψήφισμα – Ήξεραν Μέρκελ και…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε