Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Ωρολογιακή βόμβα” το Αφγανιστάν

Ο αμερικανός διπλωμάτης Matthew Hoh στο Αφγανιστάν

Ένας-ένας παραιτούνται οι αμερικανοί αξιωματούχοι που βλέπουν αδιέξοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.   

Εκτός από τις καθημερινές πλέον στρατιωτικές απώλειες στο Αφγανιστάν οι αμερικανοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις “απώλειες” στο διπλωματικό επίπεδο.

Ο αμερικανός διπλωμάτης στο Αφγανιστάν Matthew Hoh υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση του καθώς εκφράζει αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την στρατηγική των ΗΠΑ στην χώρα.

“Η παραίτηση μου στηρίζεται στο γιατί συνεχίζουμε τον πόλεμο και με ποιο αποτέλεσμα” είπε ο διπλωμάτης που έχει δηλώσει κατά του πολέμου.

Η αναστάτωση από την παραίτηση έφτασε μέχρι και τον Λευκό Οίκο καθώς ανοίγει ο δρόμος και για άλλες παραιτήσεις αξιωματούχων που αυτές τις μέρες έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους με τον πόλεμο. Ήδη στρατιωτικός που πολέμησε στο Ιράκ και του δόθηκε θέση στην πρεσβεία στην Καμπούλ αρνήθηκε και υπέβαλλε την παραίτηση του.

Οι πιέσεις στον αμερικανό πρόεδρο να στείλει ενισχύσεις στην περιοχή αυξάνονται καθημερινά. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που θεωρούν πλέον τον πόλεμο χαμένο καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ 8 χρόνια μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τα σύνορα με το Πακιστάν και να “καθαρίσουν” την περιοχή από τους φανατικούς ισλαμιστές και μέλη της Αλ Κάιντα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε