Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ορθοπεταλιά από την Τουρκία στην Ιαπωνία

Ορθοπεταλιά από την Τουρκία στην Ιαπωνία

Έναν πρωτότυπο τρόπο να αναδείξει τις καταστροφικές συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου και να… γιορτάσει την 120η επέτειο του Έτους Τουρκοϊαπωνικής Φιλίας επέλεξε ένας Τούρκος.

Ποιον; Να διανύσει με το ποδήλατό του την απόσταση από την Τουρκία στην Ιαπωνία. 13.500 χιλιόμετρα δηλαδή! ο 31χρονος Γιουργκάν Γκεντς έχει ήδη διένυσε ήδη την απόσταση από τη Σαμψούντα έως την Κερασούντα.

«Ξεκίνησα ένα δύσκολο, αλλά ευχάριστο ταξίδι. Θέλω να προωθήσω τον πολιτισμό της πατρίδας μου, αλλά και να γνωρίσω άλλους πολιτισμούς και να κάνω νέους φίλους σ’ αυτό το ταξίδι μου, που θα διαρκέσει οχτώ μήνες και θα καλύψει 13.500 χιλιόμετρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Έμαθα να ανακαλύπτω νέους τόπους, έπειτα από μια διαδρομή με το ποδήλατό μου κατά μήκος των ακτών της δυτικής Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου. Ανακάλυψα ότι υπάρχουν εξαίσια μέρη για να επισκεφθεί κάποιος στην Τουρκία. Αποφάσισα να ταξιδέψω με το ποδήλατό μου κατά μήκος της ανατολικής Μαύρης Θάλασσας και να πάω πέρα απ’ αυτήν.

Ως λάτρης της φύσης, ήθελα επίσης να τραβήξω την προσοχή του κόσμου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών με το ποδήλατό μου. Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου αυτού (του θερμοκηπίου), αρχικά αποφάσισα να πηγαίνω με το ποδήλατό μου στη δουλειά. Τώρα, σκοπεύω να ταξιδέψω, με το ποδήλατό μου, έως την Ιαπωνία», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα διασχίσει την Τουρκία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και θα καταλήξει στην Ιαπωνία. Κάθε 60 χιλιόμετρα, θα πραγματοποιεί και μια στάση για ξεκούραση. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι ο πρώτος Τούρκος που θα ταξιδέψει, μεμονωμένα, με το ποδήλατό του στη βόρεια Ασία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε