Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ως τα μέσα Μαΐου η πρώτη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα λάβει η Ελλάδα την πρώτη δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπεται από το μηχανισμό στήριξης.

Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης στα εθνικά κοινοβούλια όλων των κρατών- μελών, αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων που τους αναλογούν στο μηχανισμό στήριξης, διευκρίνισε ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού που αποφάσισε το Eurogroup την περασμένη Κυριακή. Άλλωστε, όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί συνυπογράφοντας την απόφαση του Συμβουλίου.

«Θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας για την αναχρηματοδότηση του χρέους της έγκαιρα», δήλωσε ο Αλταφάζ, τονίζοντας ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει ένα επαρκές διαθέσιμο ποσό.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ απηύθυνε πρόσκληση στους 16 ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στις Βρυξέλλες και θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.(ώρα Ελλάδος).

Οι 16 ηγέτες καλούνται να επικυρώσουν την απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ την περασμένη Κυριακή. Εξάλλου, στην επιστολή του ο κ. Ρόμπεϊ τονίζει ότι οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα διδάγματα που αντλούνται από αυτήν την κρίση, για την ευρωζώνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε