Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Όσκαρ δια χειρός… Ομπάμα! Θρίαμβος για Argo, όλοι οι νικητές

Μπεν Άφλεκ

Από το στόμα της πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα ακούστηκε το όνομα της ταινίας που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Και αυτή δεν ήταν άλλη από το Argo του Μπεν Άφλεκ.

Μπορεί εκείνος να αγνοήθηκε να μην ήταν καν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, αλλά μάλλον αυτό δεν τον ενδιαφέρει πια. Η ταινία που πραγματεύεται τα όσα έγιναν στην Τεχεράνη το 1979, όταν υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας είχαν πιαστεί όμηροι από το ιρακινό καθεστώς και αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι Αμερικανών διπλωματών, αναδείχθηκε η καλύτερη ταινία της χρονιάς στην 85η τελετή απονομή των Όσκαρ, που παρακολουθήσατε λεπτό προς λεπτό από το TLife.

Στα… κλου της βραδιάς η παρουσίαση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ο Τζακ Νίκολσον εμφανίστηκε στη σκηνή, αλλά το βραβείο το ανακοίνωσε η Μισέλ Ομπάμα και μάλιστα από τον Λευκό Οίκο! Η ζωντανή σύνδεση ξεκίνησε, η Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε, είπε τις υποψήφιότητες, άνοιξε και το φάκελο, ανακοινώνοντας τον νικητή!

Ακόμα μια σημαντική στιγμή της βραδιάς, η επανεμφάνιση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στα Όσκαρ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Τραγούδισε το Memories στη μνήμη των ηθοποιών που έφυγαν από τη ζωή την προηγούμενη χρονιά.


Το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου κατέληξε στα χέρια του φαβορί, Ντάνιελ Ντει Λιούις, με τον Βρετανό ηθοποιό να γίνεται… ρέκορντμαν, αφού είναι ο μοναδικός που έχει κερδίζει τρία χρυσά αγαλματάκια στην κατηγορία του α’ ανδρικού ρόλου.

Το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου πήρε η Τζένιφερ Λόρενς για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας». Πάνω στη χαρά και την ταραχή της, η νικήτρια μπερδεύτηκε κι έπεσε στις σκάλες…

Τα φαβορί κέρδισαν και στις κατηγορίες Β’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου: Αν Χάθαγουέι για τους «Άθλιους» και Κρίστοφ Βαλτς για το «Django ο τιμωρός»

Το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας κατέληξε στα χέρια του Άνγκ Λι για την ταινία η Ζωή του Πι. Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία ήταν το Amour του Μάικλ Χάνεκε.

Καλύτερης Ταινίας: Argo
Ά Ανδρικού: Ντάνιελ Ντέι Λιούις (Lincoln)
Α’ Γυναικείου: Τζένιφερ Λόρενς (Silver Linings Playbook)
Β’ Ανδρικού: Κρίστοφ Βαλτς (Django Unchained)
Β’ Γυναικείου: Αν Χαθαγουεϊ (Les Misérables)
Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Ανγκ Λι (Life of Pi)
Ξενόγλωσσης: Amour
Τραγουδιού: Skyfall, Adele
Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Κουέντιν Ταραντίνο (Django Unchained)
Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Ρικ Κάρτερ, Τζιμ Έρικσον (Lincoln)
Καλύτερης Φωτογραφίας: Κλαούντιο Μιράντα (Life of Pi)
Κινούμενων Σχεδίων: Brave
Κινούμενων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Paperman
Καλύτερων οπτικών εφέ: Life of Pi
Μακιγιάζ: Les Misérables
Κοστουμιών: Anna Karenina
Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους (live action): Curfew
Καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: Inocente
Καλύτερου ντοκιμαντέρ: Searching for Sugar Man
Μιξάζ ήχου: Les Misérables
Επεξεργασίας ήχου: Zero Dark Thirty, Skyfall
Καλύτερου μοντάζ: Argo
Καλύτερης παραγωγής: Lincoln

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

The Oscars 2013: Οι μεγάλοι νικητές της απονομής, οι ανατροπές και τα ευτράπελα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε