Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Όσο έδαφος κι αν χάνει ο Ολάντ, ο Σαρκοζί δε… βγαίνει – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Νικολά Σαρκοζί κερδίζει έδαφος μετά το debate της Τετάρης, αλλά όσο κι… προσπαθεί, δε φτάνει τα ποσοστά του Φρανσουά Ολάντ. Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με τις δυο δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Αν και οι πολίτες θεωρούν ότι ο νικητής του debate ήταν ο Ολαντ, καθώς πιστεύουν ότι ο Σοσιαλιστής υποψήφιος υπήρξε πειστικότερος στις απαντήσεις του, ο monsieur Normal φαίνεται να χάνει παντού έδαφος την τελευταία εβδομάδα στις έρευνες για την πρόθεση ψήφου. Ακόμη κι έτσι όμως το προβάδισμά του παραμένει μεγαλύτερο από τα στατιστικά περιθώρια σφάλματος.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.
Άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που είχε προηγουμένως.
Ο Φρανσουά Ολάντ με τον πρώην πρωθυπουργό, Λιονέλ Ζοσπέν
Παρά τα κέρδη του Σαρκοζί, ο Ολάντ εξακολουθεί να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, βρίσκεται μπροστά κατά μέσο όρο έξι μονάδες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από τη δήλωση του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού ότι δε θα υποστηρίξει τον Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο και θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Για να κερδίσει ο Σαρκοζί, υπολογίζεται πως χρειάζεται υποστήριξη από τουλάχιστον το 80% των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και περίπου από τους μισούς ψηφοφόρους του Μπαϊρού. Ο τελευταίος όμως δήλωσε ότι αντιτίθεται στην πρόσφατη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Ολάντ.
Δε βγαίνει από την αίθουσα, δε βγαίνει και στις εκλογές (βάσει δημοσκοπήσεων) ο Νικολά Σαρκοζί
Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση του TNS-Sofres, 32% αυτών που ψήφισαν τον Μπαϊρού στον πρώτο γύρο θα ψηφίσουν την Κυριακή τον Σαρκοζί, ενώ 37% θα υποστηρίξουν τον Ολάντ. Στο μεταξύ, 52% των ψηφοφόρων της Λεπέν θα επιλέξουν τον Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο και 7% τον Ολάντ, ενώ 41% θα απέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι τάζουν Ολάντ και Σαρκοζί

Όλο το debate Σαρκοζί-Ολάντ με μετάφραση στο NewsIt! – Δεν έβγαλε νοκ άουτ τον Σαρκοζί αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

Ποιον αναδεικνύει νικητή “του πιο σκληρού ντιμπέιτ” ο γαλλικός τύπος;

17 εκατ. είδαν τον «εριστικό» Ολάντ και τον «επιθετικό» Σαρκοζί – Ποιος νίκησε στο debat;

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον Σαρκοζί ως νικητή του debate

Σαρκοζί: “Δε θα αφήσω τη Γαλλία να γίνει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου” – Τιτανομαχία Σαρκοζί-Ολάντ στο γαλλικό debate

Λευκό θα ψηφίσει η Λε Πεν στις εκλογές!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε