Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Όταν Άνγκελα Μέρκελ βγαίνει Live στο YouTube

Όταν Άνγκελα Μέρκελ βγαίνει Live στο YouTube

Η Γερμανίδα καγκελάριος μαθαίνει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία! Για πρώτη φορά σήμερα απευθύνθηκε στους πολίτες της χώρας σε απευθείας σύνδεση με τη βοήθεια του YouTube.

“Κυρία Μέρκελ, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους μισθούς τους; Στις επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι που αποφασίζουν τους μισθούς τους”. Η ερώτηση αυτή είναι μια από τις 10 που επελέγησαν από τους “κυβερνοναύτες”, από τις περίπου 1.800 που ελήφθησαν και στις οποίες η πρωθυπουργός απαντά στο YouTube.

Οι Γερμανοί επέλεξαν να την ρωτήσουν για πολύ διαφορετικά θέματα, όπως η ασφάλιση υγείας, η νομιμοποίηση της κάνναβης, οι συντάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις ερωτήσεις δεν αφορούσε την τρέχουσα κρίση στη ευρωζώνη.

Για κάθε ερώτηση, η καγκελάριος έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις, βασιζόμενη π.χ. σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τα εισοδήματα των βουλευτών.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που κυβερνά τη Γερμανία από το 2005, δημοσιοποιεί κάθε Σάββατο στον δικτυακό της τόπο ένα podcast βίντεο για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Έχει επίσης προσλάβει για εκπρόσωπό της έναν πρώην παρουσιαστή κεντρικού βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε