Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“‘Οχι άλλο αίμα στην Συρία”, φωνάζουν Γκοντάρ, Ντενέβ, Μπινός και άλλοι

“‘Οχι άλλο αίμα στην Συρία”, φωνάζουν Γκοντάρ, Ντενέβ, Μπινός και άλλοι

Προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.

Δεκάδες προσωπικότητες από τον παγκόσμιο χώρο του κινηματογράφου συντάχθηκαν με τους σύρους κινηματογραφιστές και υπέγραψαν μία διακήρυξη με την οποία καταδικάζουν την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων υπερ της δημοκρατίας στη Συρία.

“Ειρηνιστές σύροι πολίτες σκοτώνονται σήμερα εξαιτίας των αιτημάτων τους για τα βασικά τους δικαιώματα και την ελευθερία,” αναφέρει η διακήρυξη, η οποία αναρτήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Facebook.

“Καλούμε όλους τους κινηματογραφιστές στον κόσμο να συμβάλουν ώστε να σταματήσουν οι δολοφονίες…διακηρύσσοντας την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Συρίας και τα όνειρά του για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία, ” προσθέτει η διακήρυξη.

Την διακήρυξη υπογράφουν ο Κώστας Γαβράς, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο Χάουαρντ Ρόντμαν, η Κατρίν Ντενέβ, η Ζιλιέτ Μπινός και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες από το χώρο του κινηματογράφου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας και ένοπλοι, πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 560 πολίτες από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην πόλη Ντεράα πριν από έξι εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε