Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Όχι στην αποφυλάκιση του πιο μισητού παιδεραστή, Μαρκ Ντιτρού

Όχι στην αποφυλάκιση του πιο μισητού παιδεραστή, Μαρκ Ντιτρού

Η βελγική δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος υπό παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο Βέλγος παιδεραστής και δολοφόνος Μαρκ Ντιτρού, κυρίως λόγω του κινδύνου υποτροπής του “πιο μισητού” ανθρώπου στο Βέλγιο.

Το δικαστήριο εφαρμογής ποινών στις Βρυξέλλες αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή επικαλούμενο την “έλλειψη προοπτικής επανένταξης” του Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2004 και ο οποίος είχε ζητήσει να του επιτραπεί να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’ οίκον υπό ηλεκτρονική επίβλεψη.

“Δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει ένα μέτρο επίβλεψης με ηλεκτρονικό βραχιόλι”, είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου αυτού κατά την έκδοση της ετυμηγορίας ενώπιον περίπου 50 Βέλγων και ξένων δημοσιογράφων.

Το δικαστήριο, το οποίο στηρίχθηκε στις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των ψυχιάτρων, των σωφρονιστικών αρχών και της εισαγγελίας, υπογράμμισε το θέμα της “απουσίας προοπτικής επανένταξης” του Ντιτρού.

Το δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστο το σχέδιο επανένταξης του 56χρονου Ντιτρού στηριζόμενο σε πολλά σημεία: την έλλειψη σοβαρού επαγγελματικού σχεδίου –θέλει να γίνει υδραυλικός ή ανεξάρτητος φανοποιός– όπως και ενδεχόμενου τόπου διαμονής, το οποίο εγκυμονεί τον κίνδυνο να ενοχλήσει τα θύματα και τις οικογένειές τους και τον κίνδυνο υποτροπής του.

Εξάλλου η μητέρα του Ντιτρού, με την οποία δεν έχει πλέον επαφή, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη σήμερα σε οποιαδήποτε απελευθέρωση του γιου της.

“Είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι (τα ίδια). Δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας”, σημειώνει η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Le Soir”, στην οποία προσθέτει ότι ο γιος της τής είχε πει ότι θα “την σκοτώσει, όπως και τον πατέρα του, για να τους κληρονομήσει πιο γρήγορα”.

Ο Ντιτρού καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή και τον βιασμό μεταξύ του Ιουνίου του 1995 και του Αυγούστου του 1996 έξι κοριτσιών, όπως και για το θάνατο τεσσάρων από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα Ντιτρού: Μην τον αποφυλακίσετε, θα κάνει τα ίδια!

Η γυναίκα του Ντιτρού θέλει να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε