Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οχι στην οικονομική βοήθεια στο Αφγανιστάν είπε δημοκρατική βουλευτής

Οχι στην οικονομική βοήθεια στο Αφγανιστάν είπε δημοκρατική βουλευτής

 Μία Αμερικανίδα βουλευτής μπλόκαρε την Δευτέρα τη χορήγηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν

υποσχόμενη ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα σεντ σε αυτή τη χώρα όσο ο πρόεδρός της, Χαμίντ Καρζάι, δεν κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.

    “Δεν σκοπεύω να δώσω ούτε δεκάρα για βοήθεια στο Αφγανιστάν εάν δεν πειστώ ότι τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων δεν καταλήγουν στις τσέπες διεφθαρμένων Αφγανών αξιωματούχων, εμπόρων ναρκωτικών ή τρομοκρατών”, δήλωσε η Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νίτα Λόουι.

    Ένας συνεργάτης της είπε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να δοθούν 3,9 εκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στο Αφγανιστάν για το οικονομικό έτος 2011, που ξεκινά τον Οκτώβριο.

    “Πάρα πολλοί Αμερικανοί υποφέρουν από τη γενική οικονομική κατάσταση για να βάζουμε εμείς τα δολάρια που κερδίζουν με κόπο στα χέρια ξένων εγκληματιών”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λόουι.

    Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκάλυψε την Δευτέρα ότι περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια (ποσό μεγαλύτερο απ’ όσο συγκεντρώνει ετησίως η αφγανική κυβέρνηση από φόρους και τελωνειακούς δασμούς) βγήκαν παράνομα από το Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε