Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Όχι της Κάτω Βουλής για έρευνα στον Καβαλιέρε

REUTERS
REUTERS
Το ιταλικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να δώσει το «πράσινο φως» στην αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκειμένου να αναζητήσει στοιχεία που σχετίζονται με το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.
Ο λογιστής είναι εκείνος που κατά τους εισαγγελείς του Μιλάνου που ερευνούν την υπόθεση, πλήρωνε τις γυναίκες –μερικές ήταν ανήλικες–, που παρευρίσκονταν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι.
 
Η ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των εισαγγελέων. Από τους βουλευτές, 315 ψήφισαν κατά και 298 υπέρ του αιτήματος.
 
Η απόφαση αυτή αναμένεται να δυσκολέψει τους εισαγγελείς, οι οποίοι επιθυμούν να πετύχουν την έγκριση της κατεπείγουσας διαδικασίας, σε ότι αφορά την υπόθεση Ρούμπι με έναρξη της δίκης μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.
 
Είναι όμως και μία μικρή νίκη για την Μπερλουσκόνι που βρίσκεται πιεσμένος από όλες τις πλευρές, αν και αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά την υπόθεση.
 
Πριν από μερικές ημέρες, δημοσίευμα της ιταλικής Repubblica ανέφερε ότι ο «Καβαλιέρε» διέθετε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου φέρεται να πλήρωνε δεκάδες γυναίκες που συμμετείχαν στα περιβόητα πάρτι του.
 
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε