Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Οχι της Κίνας στον Μπομπ Ντίλαν

Οχι της Κίνας στον Μπομπ Ντίλαν

Η περιοδεία στην Ασία του διάσημου αμερικανού καλλιτέχνη Μπομπ Ντίλαν ματαιώθηκε μετά την άρνηση

του υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας να του επιτρέψει να εμφανιστεί στη χώρα, αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου.

    Οι διοργανωτές των συναυλιών του Ντίλαν είχαν προγραμματίσει να επεκτείνουν την περιοδεία του και πέραν της Ιαπωνίας με μια σειρά συναυλιών στο Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, την Σαγκάη και την Ταϊβάν.

    Ωστόσο τα σχεδία τους ανατράπηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, αξιωματούχοι του οποίου δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των συναυλιών σε Πεκίνο και Σαγκάη.

    ” Με το Πεκίνο και την Κίνα να αποκλείεται, δεν είναι δυνατόν για τον Μπομπ Ντίλαν να δώσει συναυλίες στο Χονγκ Κονγκ, στη Νότια Κορέα και στην Ταϊβάν” δήλωσε ο Τζέφρι Γου, επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρίας στην εφημερίδα Sunday Morning Post.

    ” Η ευκαιρία να παίξει και να τραγουδήσει στην Κίνα ήταν η μεγάλη πρόκληση για εκείνον. Οταν αυτό αποκλείστηκε όλα τα άλλα ματαιώθηκαν” προσθέτει ο ίδιος.

    Ο Ντίλαν θα συνεχίσει με την περιοδεία του σε διάφορες πόλεις της Ιαπωνίας.

    Ο Γου εκτιμά ότι η ευαισθησία που επιδεικνύει η Κίνα προς τους καλλιτέχνες από τη Δύση οφείλεται στην δηλώσεις που είχε κάνει η ισλανδή τραγουδίστρια Μπιοργκ, υπέρ του Θιβέτ, πριν δύο χρόνια στην συναυλία της στη Σαγκάη.

    Η γνωστή στάση του Ντίλαν ενάντια στον πόλεμο, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπιστικών διεκδικήσεων τον καθιστούν “ανεπιθύμητο” (persona non grata) στην Κίνα , κατέληξε ο Γου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε