Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Όχι των Τούρκων σε επέμβαση στη Συρία αν “πέσει” ο Άσαντ

Όχι των Τούρκων σε επέμβαση στη Συρία αν “πέσει” ο Άσαντ

Η πλειοψηφία των Τούρκων είναι αντίθετη σε κάθε ανάμειξη της χώρας τους στις συριακές υποθέσεις σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία που μοιράζεται μακρά σύνορα με τη Συρία πρέπει να παραμείνει αμέτοχη χωρίς να ευνοήσει οποιαδήποτε πλευρά στη συριακή κρίση. Το 18% των Τούρκων που ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι η χώρα τους πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στη σύγκρουση.

Το 10% των Τούρκων πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατιώτες στη Συρία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης που θα τελεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών και Ερευνών και Εξωτερικής πολιτικής Edam σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων.

Η Τουρκία υποστήριξε τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού από το Μάρτιο του 2011 και έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 σύρους πρόσφυγες.

Η ένταση αυξήθηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά τα συριακά πυρά που σκότωσαν πέντε τούρκους πολίτες στις αρχές Οκτωβρίου σε μεθοριακή περιοχή, οι οποίες διατηρούσαν άλλοτε καλές σχέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε