Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουγκάντα: Αφήνουν τα σπίτια τους υπό το φόβο κατολισθήσεων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 500.000 άτομα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

Κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας θα μεταφερθούν και θα εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές καθώς τους απειλούν νέες κατολισθήσεις. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αγνοείται η τύχη 300 ανθρώπων. 

«Ο συνολικός αριθμός των κατοίκων που απειλούνται από τις κατολισθήσεις του εδάφους και τις πλημμύρες υπολογίζεται σε 500.000», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα φυσικών καταστροφών, Μούσα Εκουέρου. 

«Προβλέπεται η μετεγκατάσταση του πληθυσμού από αυτές τις περιοχές υψηλού κινδύνου όταν οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων θα έχουν ολοκληρωθεί», είπε. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία αναμένονται ισχυρές βροχές τις προσεχείς εβδομάδες. 

Την ίδια ώρα, στη γειτονική Κένυα τις τελευταίες 48 ώρες ακόμη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις αιφνίδιες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Σε ολόκληρη την αφρικανική χώρα, έχουν μέχρι στιγμή χάσει τη ζωή τους 11 άτομα. Άλλα 2.000 τουλάχιστον έχουν ανάγκη επείγουσας μεταφοράς σε ασφαλέστερες περιοχές, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε