Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Τιμοσένκο

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Τιμοσένκο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Κίεβο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

“Ελευθερία για την Γιούλια” φώναζαν οι διαδηλωτές που οργάνωσαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και έναν χρόνο. Αφού διέσχισαν το κέντρο της πόλης, συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο όπου άπλωσαν μια γιγαντιαία σημαία, μήκους 60 μέτρων και πλάτους 40.

Οι διαδηλωτές άκουσαν ένα μήνυμα της ίδιας της Τιμοσένκο που ηχογραφήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η πρώην πρωθυπουργός από τον περασμένο Μάιο. Στο μήνυμα αυτό, η Τιμοσένκο καλεί τους συμπατριώτες της να αγωνιστούν κατά του καθεστώτος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο χαρακτηρίζει “απόλυτο κακό”.

“Πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία μας, για την ελευθερία της Γιούλια Τιμοσένκο και του Γιούρι Λουτσένκο”, του πρώην υπουργού Εσωτερικών που έχει επίσης φυλακιστεί, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Αρσένι Γιάτσενιουκ. “Ο Γιανουκόβιτς πρέπει να καθαιρεθεί και η χώρα να εκκαθαριστεί από τη διαφθορά και τη μαφία”, πρόσθεσε.

Στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, οργανώθηκε επίσης διαδήλωση κατά του νέου αμφιλεγόμενου νόμου για τη χρήση της ρωσικής γλώσσας. “Όχι στον εκρωσισμό της Ουκρανίας” και “Ένα έθνος, μία γλώσσα”, ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι 5.000 διαδηλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη της Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε