Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουρλιαχτά, απειλές, φόβος – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την 11η Σεπτεμβρίου

10 ολόκληρα χρόνια μετά, οτιδήποτε αφορά στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, συγκλονίζει, τρομοκρατεί, «κόβει» το αίμα.

Την ονόμασαν «η μέρα που άλλαξε τον κόσμο». 11 Σεπτεμβρίου 2001, περίπου στις 09:15 ώρα ΗΠΑ, ο Μοχάμεντ Άτα και η ομάδα του καταλαμβάνουν τα αεροσκάφη των American Airlines και τα οδηγούν στους Δίδυμους Πύργους, το «καμάρι» της Νέας Υόρκης.

Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα, λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τη «μαύρη επέτειο» προκαλούν πάντα τα ίδια συναισθήματα: φόβο, τρόμο, πανικό. Αποκαλύπτουν όμως και κάτι ακόμα: το πως πάγωσαν όλοι μπροστά στα όσα αντίκρισαν. Οι συνομιλίες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι πρώτα ήρθε το σοκ. Όσοι είχαν εκείνη την ώρα βάρδια στους πύργους ελέγχου απλά σάστισαν. Δε μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι γινόταν μπροστά στα μάτια τους. Όταν το έκαναν, έζησαν μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής τους…


Η στιγμή που ακούγεται η φωνή του Μοχάμεντ Άτα, του «εγκεφάλου», όπως τον είπαν, της πιο πολύνεκρης επίθεσης στην Ιστορία επί αμερικανικού εδάφους. Ακούγεται ο Άτα να ζητά από τους επιβάτες να μείνουν στις θέσεις τους και να μην κάνουν τίποτα «ηλίθιο» γιατί το μόνο που θα καταφέρουν είναι να «τραυματίσουν τους ίδιους και το αεροσκάφος».


Τα ουρλιαχτά των επιβατών της πτήσης 93 των United Airlines που έπεσε στην Πενσυλβάνια –και σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί τότε κατευθυνόταν στο Λευκό Οίκο- αφήνουν άφωνους τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Κλίβελαντ.

Τη στιγμή που το δεύτερο αεροσκάφος χτυπά έναν από τους δυο Πύργους, δευτερόλεπτα μετά την πρώτη επίθεση, ακούγονται να μιλάνε, να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, για ποιες πτήσεις πρόκειται.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα γίνει νέο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ;

Ηackers ετοιμάζονται για μαζικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, με αφορμή την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου!

Ανέβηκαν επίπεδο… συναγερμού ενόψει 11ης Σεπτεμβρίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε