Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε κόμματα κάνουν μια…κυβέρνηση!

REUTERS
REUTERS
“Προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”. Όταν τα κόμματα τα βρίσκουν για το καλό της χώρας τότε μπορούν να συνυπάρξουν…μέχρι φυσικά να συμβεί το αντίθετο.
Η Γινγκλάκ Σιναουάτρα ανακοίνωσε σήμερα το σχηματισμό ενός πεντακομματικού κυβερνητικού συνασπισμού υπό το κόμμα της, το Πούα Τάι, ο οποίος θα ελέγχει περίπου το 60% του κοινοβουλίου, μια ημέρα μετά την εντυπωσιακή εκλογική νίκη της.
 
“Πέντε κόμματα συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για να κυβερνήσουν τη χώρα και να λύσουν τα προβλήματα του λαού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Γινγκλάκ.
 
Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και αδελφός της Γινγκλάκ, ο Τάκσιν Σιναουάτρα, δήλωσε σήμερα ότι προτεραιότητα έχει η συμφιλίωση και ότι δεν προβλέπει προς το παρόν να επιστρέψει στη χώρα, μετά τη νίκη της παράταξής του στις εκλογές.
 
“Η επιστροφή μου δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι η συμφιλίωση”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανατράπηκε το 2006 από το στρατό και σήμερα διευθύνει την αντιπολίτευση από την εξορία του στο Ντουμπάι.
 
Ο Τάκσιν δήλωσε πως “ευγνωμονεί” τον ταϊλανδικό λαό επειδή ψήφισε υπέρ της αντιπολίτευσης.
 
“Είμαι πολύ ευγνώμων στον ταϊλανδικό λαό (…) είναι σαφές ότι θέλουν τη συμφιλίωση στη χώρα, ότι θέλουν να δουν το τέλος της σύγκρουσης και τη χώρα να προχωράει μπροστά”, δήλωσε ακόμη.
 
 

Η Γινγκλάκ έγινε… πρωθυπουργός!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε