Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ούτε euro ούτε Geuro… Ο δήμαρχος θα τυπώσει δικό του νόμισμα!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ο νέος δήμαρχος της Πάρμα, Φεντερίκο Πιτσαρόττι, ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα και μελετά την υιοθέτηση του τοπικού νομίσματος!

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Πιτσαρόττι σκέφτεται να υιοθετήσει ένα τοπικό νόμισμα, παράλληλα με το ευρώ, για να αντιμετωπισθεί το τεράστιο χρέος του δήμου, το οποίο φέρεται να φτάνει τα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ!

Ο νέος δήμαρχος της Πάρμα από τη μια κάνει λόγο για “ενδεχόμενο προσωρινό δάνειο που θα μπορούσε να ληφθεί από τις τοπικές τράπεζες” και από την άλλη, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera μελετά την υιοθέτηση του τοπικού νομίσματος.

Ο 42χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος και νυν δήμαρχος φέρεται να είναι σε επαφή, με δυο γνωστούς οικονομολόγους του πανεπιστημίου “Μποκόνι” του Μιλάνου, το ίδιο στο οποίο διδάσκει και ο Μάριο Μόντι.

“Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να ξεπερνά το πρόβλημα των επιτοκίων και της διόγκωσης του χρέους, με σημείο αναφοράς την ελεύθερη ανταλλαγή αγαθών”, τονίζουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πιτσαρόττι, είναι η οικοδόμηση εγκατάστασης για την καύση απορριμμάτων. Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά το κίνημα “Cinque Stelle” (Πέντε Αστέρων, με το οποίο εξελέγη ο Πιτσαρόττι) έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο έργο “κέντρο παραγωγής καρκίνου”.

Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι “θα εξετασθεί το θέμα με την εταιρία ανάδοχο του έργου και θα καταστρωθεί, παράλληλα, ένα σχέδιο, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, με στόχο να προσεγγίσει το 100% των απορριμμάτων”.

Το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει ο δήμος της Πάρμα, σε περίπτωση διακοπής των έργων κατασκευής του αποτεφρωτήρα, αγγίζει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα να πληρώνει σε Geuro, προτείνει γερμανός οικονομολόγος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε