Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγώνει η “ειρήνη” της Αρμενίας με την Τουρκία

Παγώνει η “ειρήνη” της Αρμενίας με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Σέρζ Σαρκισιάν επιβεβαίωσε σήμερα πως έχει παγώσει η διαδικασία της επικύρωσης των ιστορικών συμφωνιών με την Τουρκία.

Τον περασμένο Οκτώμβριο η Τουρκία και η Αρμενία υπέγραψαν δύο ιστορικά πρωτόκολλα που προέβλεπαν στην αποκατάσταση των δύο χωρών και το άνοιγμα των κοινών τους συνόρων.
 
Σήμερα ο  πρόεδρος της Άρμενιας σε ομιλία του στο λαό τόνισε “Θα εξετάσουμε να προχωρήσουμε όταν πειστούμε ότι υπάρχει ένα κατάλληλο περιβάλλον στν Τουρκία και όταν θα υπάρχει στην  Άγκυρα μια ηγεσία έτοιμη να δεσμευθεί εκ νέου για την ομαλοποίηση της διαδικασίας”.

“Η Αρμενία πρέπει να διατηρήσει την υπογραφή της σε αυτά τα πρωτόκολλα επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την σημερινή δυναμική για τη εξομάλυνση των σχέσεων, επειδή θέλουμε την ειρήνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Τα τρία κόμματα που έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσαν ότι θα αφαιρέσουν το θέμα από την ημερήσια διάταξη της Εθνοσυνέλευσης  μέχρις ότου η Τουρκία να είναι έτοιμη να συνεχίσει την διαδικασία χωρίς όρους.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  μετά  την ανακοίνωση του παγώματος δήλωσε πως παραμένει δεσμευμένος σε μια επαναπροσέγγιση με τη Αρμενία,και επανέλαβε ότι η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από την πρόοδο του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε