Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Παίζει με τα νεύρα μας ο Σόιμπλε – Τώρα λέει ότι είναι υπερβολική η ανησυχία για την κρίση

Την ώρα που η κρίση στην ευρωζώνη γιγαντώνεται και που ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άλλα λέει χθες κι άλλα… σήμερα!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως μας… δουλεύει ψιλό γαζί, την ώρα που η ανησυχία για το μέλλον της χώρας χτυπάει «κόκκινο». Μια μέρα μετά τις πληροφορίες για τα δυο σενάρια που εξετάζει το Βερολίνο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Σόιμπλε μας δίνει… κουράγιο και μας καλεί να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη!

Την ώρα που η κρίση χρέους απειλεί να καταβροχθίσει ολόκληρη την ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να μην εγκαταλείψουν τη μάχη! Και μετά μας είπε, ότι ίσως υπερβάλλουμε κιόλας!

“Δεν συντρέχει ο λόγος για ηττοπάθεια”, τόνισε μιλώντας μια διάσκεψη με περίπου 1.500 συμμετέχοντες, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, και με χορηγούς της την ιταλική μη-κερδοσκοπική εκκλησιαστική οργάνωση Κοινότητα του Αγιου Εγίδιου και την επισκοπή του Μονάχου.

“Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε σε όλα. Πιθανόν, λοιπόν, να κινδυνεύουμε να υπερτονίσουμε και τις ανησυχίες μας, αναφορικά με την κρίση αυτήν”, πρόσθεσε.

Απ’ την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι επισήμανε ότι “οι κυβερνήσεις στην ΕΕ έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης στις συναλλαγματικές αγορές και ως εκ τούτου η ίδια η παραγωγική οικονομία βρέθηκε κάτω απ την εποπτεία των χρηματαγορών…”.

Χαρακτήρισε δε “τραγικό λάθος” το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις εμπιστεύθηκαν τις τραπεζικές διοικήσεις, επιτρέποντάς τους να αποφασίσουν, τελικά, εκείνες για τους κανόνες της λειτουργίας των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ψυχόδραμα συνεχίζεται – Μια μέρα μας χρεοκοπούν και μια μας σώζουν

Η Γερμανία επιβεβαιώνει τα εφιαλτικά σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ – Δραματικό τηλεφώνημα από τον Ε. Βενιζέλο

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή – Αύριο έκτακτη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου – Μέρκελ – Σαρκοζί

Καταιγισμός δημοσιευμάτων προεξοφλεί την χρεοκοπία μας – Οι Γερμανοί φέρονται να μεθοδεύουν αποβολή μας από Ε.Ε και ευρώ

Μας σπρώχνουν σε συντεταγμένη χρεοκοπία – Τι σημαίνει

Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει – Ας βγει το σαπισμένο δόντι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε