Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πακιστάν: Νεκροί 13 αντάρτες

Σκοτώθηκαν σε τρεις επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν.

Τουλάχιστον 13 αντάρτες σκοτώθηκαν σε τρεις επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο τοποθεσίες στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν,  δήλωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον επτά σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις από τα αεροσκάφη στο Ντάτα Χελ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, δήλωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι.Ένα πρώτο “αμερικανικό αεροσκάφος χτύπησε ένα αυτοκίνητο που μόλις είχε σταθμεύσει κοντά σε ένα σπίτι. Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος των υπηρεσιών ασφάλειας της Μιρανσάχ.Μια δεύτερη επίθεση, στην οποία τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν, είχε ως στόχο αντάρτες που εκινούντο με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον άλλοι έξι άλλοι σκοτώθηκαν σε μια τρίτη επίθεση στην περιοχή των φυλών του βόρειου Ουαζιριστάν, δήλωσαν πακιστανοί τοπικοί αξιωματούχοι.

Σε μια καθιστική διαμαρτυρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συχνές επιδρομές με πυραύλους από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συγκεντρώθηκαν στην Πεσαβάρ πάνω από 10.000 οπαδοί του κυριότερου πακιστανικού ισλαμικού κόμματος, Jamaat-i-Islami, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως: “Θάνατος στην Αμερική!”, “Σταματήστε τις επιθέσεις των drones στο Πακιστάν!”, “Όχι στην αμερικανική επέμβαση στο Πακιστάν!” ή “Ακούσε μας Ομπάμα, μην σκοτώνεις αθώους μουσουλμάνους!”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε