Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πακιστάν: Νεκροί τέσσερις αντάρτες

Τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτόξευσε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε περιοχή όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

“Πρόκειται για επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν. Δύο πύραυλοι έπληξαν το αυτοκίνητό τους”, είπε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Μιρανσάχ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Βορείου Ουαζιριστάν. Οι πύραυλοι έπληξαν το χωριό Ντεγκάν, που βρίσκεται 20 χλμ. δυτικά της Μιρανσάχ.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Πεσαβάρ επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης, προσθέτοντας ότι “η εθνικότητα των ανταρτών παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη”.

Οι περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν είναι το προπύργιο του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως και της Αλ Κάιντα όπου εκπαιδεύει εκεί κυρίως τους βομβιστές αυτοκτονίας. Στο Βόρειο Ουαζιριστάν έχουν επίσης καταφύγει αφγανοί Ταλιμπάν που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον 150.000 ξένων στρατιωτών στη γειτονική χώρα.

Τουλάχιστον 1.000 αντάρτες έχουν σκοτωθεί σε περισσότερες από εκατό επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν από τον Αύγουστο του 2008, όπου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στοχεύουν συχνά τους μαχητές της Αλ Κάιντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε