Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάμπλουτες “συνοδοί πολυτελείας” συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή

Πάμπλουτες “συνοδοί πολυτελείας” συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή

Περίπου εκατό ιερόδουλες που δεν δήλωναν κανένα εισόδημα ενώ είχαν στην κατοχή τους βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα κοσμήματα εντόπισε η ιταλική αστυνομία.

Οι αρχές της Βιτσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, κατάφεραν να εξαρθρώσουν το δίκτυο ξεψαχνίζοντας τις αγγελίες που δημοσίευαν στο διαδίκτυο οι νεαρές γυναίκες οι οποίες δήλωναν “συνοδοί”. Οι περισσότερες από αυτές κατάγονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, της νότιας Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

Αφού τις εντόπισαν, τα “λαγωνικά” των οικονομικών υπηρεσιών σύγκριναν τις φορολογικές δηλώσεις τους με το πραγματικό επίπεδο διαβίωσής τους και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες διέθεταν περιουσιακά στοιχεία “τεράστιας αξίας”, όπως κατοικίες σε πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς. Μία νεαρή Ανατολικοευρωπαία, εγκατεστημένη στην Ιταλία, ανέφερε μάλιστα στις αγγελίες της ότι δέχεται πελάτες στο Μιλάνο, τη Ρώμη, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Βιτσέντσε, μια πλούσια βιομηχανική περιοχή του Βένετο.

Οι γυναίκες διέθεταν επίσης πολυτελή αυτοκίνητα όπως Πόρσε, Λαντ Ρόβερ και Τζάγκουαρ, πανάκριβα επώνυμα ρολόγια Ρόλεξ και Καρτιέ αλλά και σημαντικές καταθέσεις. Η νεαρή Ανατολικοευρωπαία, που “ξέχασε” να δηλώσει το εισόδημά της, προδόθηκε τελικά μόνη της όταν κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι της και έκλεψαν “χρυσά ρολόγια, δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ”.

Μια άλλη “επαγγελματίας”, που επίσης δεν δήλωνε κανένα εισόδημα, φέρεται να αγόρασε αρχικά ένα Άουντι και στη συνέχεια ένα Ρέιντζ Ρόβερ ενώ είχε καταγγείλει ότι της έκλεψαν μια τσάντα που περιείχε πολύτιμα ρολόγια και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η οικονομική αστυνομία υπογραμμίζει ότι τα ετήσια έσοδα της “αγοράς του πληρωμένου έρωτα” υπολογίζεται ότι κυμαίνονται μεταξύ 1-5 δισεκατομμυρίων ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών δεν φορολογείται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε