Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συναγερμός ξανά στις Βρυξέλλες! Γυναίκα με ματσέτα τραυμάτισε επιβάτες λεωφορείου! Την πυροβόλησαν αστυνομικοί – Εκκενώθηκε η περιοχή

Φωτό twitter / @ILNewsFlash
Φωτό twitter / @ILNewsFlash

– Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το Βέλγιο και συγκεκριμένα στο προάστιο Uccle, των Βρυξελλών
– Μία γυναίκα με ματσέτα στα χέρια επιτέθηκε σε τρεις τουλάχιστον ανθρώπους
– Τρεις είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση
– Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο άνοιξαν πυρ, την τραυμάτισαν και τη συνέλαβαν
– Δεν προκύπτουν στοιχεία για πολιτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα λένε οι βελγικές Αρχές
– Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο

Η τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο, στις 22 μαρτίου του 2016, φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Τα περιστατικά βίας τείνουν να γίνουν… καθημερινότητα, αφού ένα ακόμη έρχεται να προστεθεί σήμερα, στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων.

Την πυροβόλησαν

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γυναίκα που με μία ματσέτα στο χέρι σκόρπισε τον τρόμο στο προάστιο Uccle, των Βρυξελλών. Δείτε το σημείο στο χάρτη:

 

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επισήμως από τις Αρχές και φυσικά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ωστόσο το rt.com μεταδίδει πως η γυναίκα επιτέθηκε σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το αιματηρό περιστατικό έγινε μέσα σε ένα λεωφορείο.

Δεν “βλέπουν” σύνδεση με τρομοκρατία προς το παρόν οι Αρχές

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι τρεις, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.

Το ίδιο δίκτυο αναφέρει πως η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε προειδοποιήσεις από αστυνομικούς για να παραδοθεί. Εφόσον εκείνη δεν υπάκουσε, οι αστυνομικοί την πυροβόλησαν στον ώμο και την τραυμάτισαν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του δικτύου RTBF, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η γυναίκα είχε Ασιατικά χαρακτηριστικά και ιστορικό ψυχικών ασθενειών.

Η περιοχή έχει αποκλεισθεί, ενώ το δρομολόγιο που εκτελούσε το λεωφορείο έχει αναβληθεί απ’ αόριστον.

Το σημείο της επίθεσης

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκυτο δείχνουν τον δρόμο όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το σημείο της επίθεσης.

 

 

 

Point Info: un desequilibré de plus?

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Adrien Cohen (@adriencohen) στις

 

 

Είναι γεγονός πως εδώ και μήνες οι Βρυξέλλες μοιάζουν… ξέφραγο αμπέλι, ενώ ενδεικτικό της σημερινής επίθεσης είναι πως έγινε μέρα – μεσημέρι και μάλιστα μέσα σε ένα λεωφορείο.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε