Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάνω από 180 πτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω απεργίας στα γερμανικά αεροδρόμια

Πάνω από 180 πτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω απεργίας στα γερμανικά αεροδρόμια

Περισσότερες από 180 πτήσεις αφίξεων και αναχωρήσεων ακυρώθηκαν, λόγω της διήμερης απεργίας του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια του Αμβούργου και της Κολωνίας-Βόννης.

Οι απεργοί που έχουν μισθολογικά αιτήματα διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο Αμβούργο, το πέμπτο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας, ακυρώθηκαν οι 108 από τις 179 προγραμματισμένες αφίξεις κι αναχωρήσεις κατά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα της απεργίας.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού μακριές ουρές είχαν σχηματισθεί μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, καθώς οι επιβάτες ανέμεναν επί ώρες μπροστά στους χώρους παράδοσης των αποσκευών, με μόλις δύο από τις 20 ειδικές θέσεις να καλύπτονται από εργαζομένους.

Στον αερολιμένα Κολωνίας-Βόννης, το έβδομο σε μέγεθος αεροδρόμιο, ακυρώθηκαν 54 αναχωρήσεις και 39 αφίξεις -που αντιστοιχούν περίπου στο μισό της καθημερινής του δραστηριότητας–, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Το αεροδρόμιο λειτούργησε κανονικά την Πέμπτη.

Η απεργία είχε επιπτώσεις σε όλη τη Γερμανία, καθώς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ανεστάλησαν πολυάριθμες εσωτερικές αεροπορικές συνδέσεις.

Τα εργατικά συνδικάτα υποστήριξαν εν γένει την απεργία του προσωπικού ασφαλείας -το οποίο χειρίζεται τα μηχανήματα ελέγχου αποσκευών και συσκευές εντοπισμού μετάλλων- του οποίου οι ωριαίες απολαβές κυμαίνονται λίγο πάνω από τον κατώτερο μισθό στη Γερμανία.

Ο Μίκαελ Ζόμερ, επικεφαλής της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης DGB, δήλωσε πως η ασφάλεια των επιβατών θα πρέπει να επαφίεται “στα χέρια επαρκώς πληρωμένου και έχοντος κίνητρα προσωπικού στα αεροδρόμια” και όχι από φύλακες “με μισθούς πείνας”.

Η ένωση ver.di, που κήρυξε τις κινητοποιήσεις, αξιώνει αμοιβές ύψους 10,50 ευρώ την ώρα για το προσωπικό ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι το 70-80% των εργαζομένων στον κλάδο αυτό στα γερμανικά αεροδρόμια αμείβονται με μόλις 8,23 ευρώ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος σε γερμανικά αεροδρόμια λόγω απεργίας των ελεγκτών ασφαλείας

Το δριμύ ψύχος στις ΗΠΑ αιτία για ακύρωση 500 πτήσεων

Παραλύουν λόγω απεργίας τα αεροδρόμια στη Γερμανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε