Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάνω απο 25 νεκροί στη Μιζράτα μέσα σε λίγες ώρες

Αλλοι τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με  γιατρό του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

Το νέο ξέσπασμα της βίας στην εξεγερμένη πόλη της Μιζουράτα, που πολιορκείται και δέχεται επιθέσεις εδώ και εβδομάδες από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, προκάλεσε το Σάββατιο περισσότερους από 25 νεκρούς και 100 τραυματίες, σύμφωνα με ένα γιατρό του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

Μέσα σε λίγες ώρες, απο τις 08:00 έως τις 17:00  η ιδιωτική κλινική Hikma, το κύριο νοσοκομείο της Μιζουράτα, αφότου οι δυνάμεις του Καντάφι κατέλαβαν το δημόσιο νοσοκομείο, έχει δεχτεί πάνω από 25 νεκρούς και 100 τραυματίες, εξεγερμένους και φιλοκυβερνητικούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Χαλίντ Αμπού Φάλρα.

“Μας λείπουν τα πάντα, εξοπλισμός, προσωπικό και φάρμακα. Χειρουργούμε συνεχώς σε όλες τις μονάδες μας”, πρόσθεσε, ενώ τα ασθενοφόρα διαδέχονται το ένα το άλλο κάθε 5 ή 10 λεπτά.

“Δεν θα τα καταφέρουμε σε αυτό το ρυθμό. Χάνουμε ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες μπορούμε να τους θεραπεύσουμε”, δήλωσε εξαντλημένος ο χειρουργός Μαχμούντ Μοχάμεντ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, εκρήξεις και πυροβολισμοί εξακολουθούν να ακούγονται σήμερα στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, θέατρο εδώ και αρκετές εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και των φιλο-κυβερνητικών δυνάμεων.

Χθες Παρασκευή το βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χαλέντ Καίμ, ανακοίνωσε την απόσυρση των κυβερνητικών δυνάμεων από την Μιζουράτα, διευκρινίζοντας ότι φυλές της γύρω περιοχής που είναι πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι έχουν πλέον αναλάβει την ευθύνη να θέσουν τέρμα στη σύγκρουση σε αυτή την πόλη μέσω διαπραγματεύσεων ή με τη βία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε