Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάνω απο 3 εκατομμύρια οι άνεργοι Γάλλοι

Πάνω απο 3 εκατομμύρια οι άνεργοι Γάλλοι

Φόβους οτι η ανεργία στη χώρα ίσως αυξηθεί, εκφράζει ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν αναγνώρισε σήμερα ότι οι άνεργοι στη Γαλλία έχουν ήδη ξεπεράσει το συμβολικό όριο των 3 εκατομμυρίων.

“Την επόμενη χρονιά ποιό θα είναι το ποσοστό της ανεργίας; Κανείς δεν ξέρει. Τα 3 εκατομμύρια τα έχουμε ήδη φτάσει. Οι αριθμοί που σχολιάζετε, οι οποίοι αποτελούν τα στοιχεία του Ιουλίου, έχουν σήμερα ξεπεραστεί, βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθούμε για το 10% (της ανεργίας). Αυτό το έχουμε ήδη φτάσει”, δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοσταθμό Radio J.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που δεν έχουν καμία απασχόληση είχε αυξηθεί τον Ιούλιο κατά 41.300. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος του αριθμού των ανέργων που σημειώνεται στη χώρα εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Η ανεργία τον Ιούλιο αυξήθηκε για 15ο συνεχόμενο μήνα και έφτασε τα 2,987 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Το ερώτημα είναι: θα αυξηθεί ακόμη πολύ; Ναι, θα αυξηθεί. Μήπως σε μία δεδομένη στιγμή μπορεί να αντιστραφεί, ναι, μπορεί να αντιστραφεί. Αυτό εξαρτάται από τις οικονομικές αποφάσεις, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις”, πρόσθεσε.

“Χρειάζεται ανάπτυξη για να μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και έτσι να καταπολεμήσουμε πραγματικά την ανεργία”, σημείωσε.

Διαβάστε

Στο 15% η ανεργία στην Πορτογαλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε