Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάνω απο 30 οι νεκροί στη Συρία μόνο σήμερα

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα επεισόδια ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Σύρου υπουργού Άμυνας και δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών του συριακού στρατού.

Οι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξεγερμένες επαρχίες στην κεντρική, βόρεια και νότια Συρία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

“Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν κυρίως στην Χομς, την Ιντλίμπ και σε περιοχές στα προάστια της Δαμασκού”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Την ίδια ώρα οι κυρώσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να έχουν στις ΗΠΑ ο Σύρος υπουργός Άμυνας Νταγούντ Ρατζίχα, ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού Μούνιρ Αντάνοφ και ο επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας Ζουχάιρ Σάλις και στην απαγόρευση στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση σημείωσε ότι η επιβολή των κυρώσεων αποσκοπεί να δείξει τη δέσμευση των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό του συριακού λαού κατά της χρήσης βίας.

Διαβάστε
Ισοπεδώνει τη Χομς ο στρατός της Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε