Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πάνω από 4 εκατ. άνεργοι στην Ισπανία

REUTERS
REUTERS
Κατά 1,2% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία σε μηνιαία βάση. Ξεπερνούν τα 4 εκατ. οι άνεργοι.

Κατά 1,2% αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία κατά το Σεπτέμβριο, για δεύτερο συνεχή μήνα, ύστερα από μία περίοδο μείωσης, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας της χώρας.
 
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων (σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου που διαφέρει από τα τριμηνιαία στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής) ξεπέρασε και πάλι τα 4 εκατομμύρια, φτάνοντας συγκεκριμένα τα 4,017 εκατομμύρια, όπως είχε συμβεί και στις αρχές της χρονιάς, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σε ετήσια βάση, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 8,3%.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας, το οποίο χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των ανέργων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έφτασε το 20,09%, και ο αριθμός των ανέργων τα 4,645 εκατομμύρια.
 
Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το ποσοστό ανεργίας για το 2010 θα φτάσει το 19,4% και θα μειωθεί οριακά το 2011 στο 19,3%. Ο ισπανός υπουργός Εργασίας Σελεστίνο Κορμπάτσο παραδέχθηκε πρόσφατα ότι θα χρειαστούν “τρία ή τέσσερα χρόνια” προκειμένου να επιστρέψει η Ισπανία στο ποσοστό ανεργίας που είχε πριν από την κρίση, “εάν τα πράγματα δεν επιδεινωθούν”.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε