Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάνω απο 870 οι νεκροί απο τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Η περιοχή Χιμπέρ-Πακτούνκουα, που αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες από το 1929, έχει πληγεί περισσότερο. Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Κομισιόν.

Τουλάχιστον 870 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών στο Πακιστάν ενώ τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να προσεγγίσουν τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στο βορειοδυτικό Πακιστάν. 

Οι ποταμοί υπερχείλισαν εξαιτίας των κατατρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν οι μουσώνες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες χωριά, να παρασυρθούν γέφυρες, να προκληθούν καταστροφές σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, να αποκλειστούν δρόμοι και να καλυφθούν από τα νερά τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η επαρχία Χαϊμπέρ-Παχτούβκουα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 635 άνθρωποι και 400.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η βοήθεια περιλαμβάνει κυρίως σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, φάρμακα και τρόφιμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε