Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Είχαν μετανάστες κλειδωμένους στο αμπάρι! Πάνω από 900 οι νεκροί; 50 παιδιά ήταν στο δουλεμπορικό

Πηγη φωτογραφιας La Repubblica
Πηγη φωτογραφιας La Repubblica

Μόνο πόνο και οργή προκαλεί η είδηση. Η Μεσόγειος και πάλι γέμισε πτώματα ανθρώπων που θέλησαν να βρουν μια καλύτερη ζωή μακρυά απ’ τη φτώχεια ή τον πόλεμο και βρέθηκαν στο υγρό τάφο που τους χάρισαν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Τις αναφορές των ιταλικών Μέσων Ενημέρωσης δεν τις χωρά ο νους… Η θάλασσα γέμισε πτώματα λένε όσοι σώθηκαν

Είναι οι πρώτες εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το πολεμικό ναυτικό και την ακτοφυλακή της Ιταλίας. Μικρές βάρκες με λίγους μόνο μετανάστες φαίνεται πως είναι ότι απέμεινε από το σαπιοκάραβο.


Δυστυχώς τα πρώτα στοιχεία από τους διασωθέντες προκαλούν ανατριχίλα.
Μιλούν για τουλάχιστον 900 ψυχές στοιβαγμένες στο πλοίο. “Ήμασταν 950” λέει κάποιος. Εκείνος κατάφερε να σωθεί. Άλλοι όχι. Κυρίως εκείνοι που οι δουλέμποροι είχαν κλείσει στ’ αμπάρια.
Δυστυχώς όπως λένε οι διασωθέντες, 28 όλοι και όλοι, ανάμεσα στους μεγάλους υπήρχαν και τουλάχιστον 50 παιδιά.


Ακόμη κανένα παιδί δεν έχει εντοπιστεί σώο…
Η τραγωδία είναι ανείπωτη και τα πρώτα πλάνα από τη νέα τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία εάν επαληθευτούν οι φόβοι, σοκάρουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η νέα τραγωδία στη νότια Μεσόγειο, ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ιταλία, τη Μάλτα και τη Λιβύη.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή όταν το δουλεμπορικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου, το οποίο έλαβε η ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία ζήτησε αμέσως από ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο να αλλάξει πορεία.

Όταν το πορτογαλικό πλοίο έφθασε επιτόπου, σε απόσταση περίπου 220 χλμ. από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, το πλήρωμά του είδε το αλιευτικό να ανατρέπεται, σύμφωνα πάντα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Αυτό συνέβη όταν οι εκατοντάδες μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος έτρεξαν όλοι προς την ίδια πλευρά του μόλις είδαν να τους πλησιάζει το εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε