Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάπας: “Ντροπή και θλίψη”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πάπας συναντήθηκε με κάποια από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς και δεσμεύτηκε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία “θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν”.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία του Βατικανού στη Μάλτα. Ο πάπας υποσχέθηκε στα θύματα ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα πράξει “ό,τι είναι δυνατόν” για να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη και “θα εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα” για να διασφαλίσει τη νεολαία στο μέλλον. 

“Εντυπωσιάστηκα από την ταπεινότητα του Πάπα. Πήρε πάνω του τα προβλήματα που προκλήθηκαν από άλλους. Ήταν πολύ θαρραλέος. Άκουσε τον καθένα μας, προσευχήθηκε και έκλαψε μαζί μας”, δήλωσε ο Λόρενς Γκρέχ, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, μετά τη συνάντηση. 

Ο Πάπας εξέφρασε την “ντροπή και τη θλίψη του για τα δεινά που τα θύματα και οι οικογένειές τους υπέφεραν”, δήλωσε ο Λομπάρντι. Οκτώ άνδρες, “νέοι ενήλικες”, συνοδευόμενοι από τους επισκόπους της Μάλτας και του Γκόζο, το άλλο νησί του αρχιπελάγους, έγιναν δεκτοί για είκοσι λεπτά στο παρεκκλήσιο του Νούντσιου, την πρεσβεία του Βατικανού, κοντά στην Βαλέτα. 

Ο Λόρενς Γκρέχ είπε ότι δεν ζήτησε από τον πάπα να ζητήσει συγγνώμη. “Είπα ότι ήθελα να μου ζητήσει συγγνώμη, γιατί ήμουν θυμωμένος. Ο θυμός μου μειώθηκε, τώρα είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με τον Πάπα. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου, όχι εναντίον της εκκλησίας, αλλά κατά της παιδεραστίας” είπε.

Διαβάστε επίσης:

Η εκκλησία “πληγώθηκε από τις αμαρτίες μας”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε