Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραδέχεται λάθη, αλλά δεν παραιτείται ο Γερμανός πρόεδρος

Παραδέχεται λάθη, αλλά δεν παραιτείται ο Γερμανός πρόεδρος

Τι να πει κανείς και τι όχι όταν βλέπει τον πρόεδρο μιας χώρας να εμπλέκεται σε διάφορα σκάνδαλα και οι πολίτες της χώρας να τον…στηρίζουν.

 Ο γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί παρά τις εντεινόμενες επικρίσεις που δέχεται επειδή προσπάθησε να εμποδίσει τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας να δημοσιεύσει ένα ενοχλητικό για τον ίδιο θέμα σχετικά με ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει με χαμηλό επιτόκιο.

    “Εκτελώ με χαρά τα καθήκοντά μου”, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα σε ώρα υψηλής θεαματικότητας από δύο κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας.

    Παρόλα αυτά ο Βουλφ –ο οποίος έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει ένα σπίτι–, παραδέχθηκε ότι η κίνησή του να αφήσει τηλεφωνικό μήνυμα στον Κάι Ντίκμαν, τον διευθυντή της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Bild για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση ήταν ένα “σοβαρό λάθος”.

    Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο γερμανός πρόεδρος επεσήμανε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Ντίκμαν.

    Εξάλλου είπε στους δύο δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη ότι ελπίζει να κατανοήσουν τα προσωπικά του κίνητρα και την ανησυχία του ότι η αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης θα πλήγωνε την οικογένειά του, ενώ υπογράμμισε ότι ήθελε να προστατεύσει τους οικείους του κυρίως εξαιτίας “όσων διαδίδονταν στο Διαδίκτυο σχετικά με τη σύζυγό μου”.

    Στη συνέντευξη αρνήθηκε επίσης ότι ένα δεύτερο δάνειο που έλαβε από μία κρατική τράπεζα ήταν χαμηλότοκο, επισημαίνοντας ότι πλήρωσε “το κανονικό ποσό” για ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο.

    Νωρίτερα σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία είχε πιέσει το 2010 για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της χώρας ο Βουλφ, του προσέφερε την υποστήριξή της.

    Μια δημοσκόπηση που παραγγέλθηκε από το περιοδικό Stern έδειξε πως 63% των Γερμανών είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Βουλφ ως προέδρου και 30% δεν είναι ικανοποιημένοι. Εντούτοις η δημοσκόπηση αυτή της εταιρείας Forsa πραγματοποιήθηκε πριν αποκαλυφθεί, τη Δευτέρα, το θέμα των τηλεφωνημάτων στην εφημερίδα.

    Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Βουλφ, το ARD μετέδωσε πως ο πρόεδρος προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και απορρίπτει τις πιέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους και μέσα ενημέρωσης για να παραιτηθεί.

Διαβάστε:

Ο πρόεδρος της Γερμανίας “πιέζει” δημοσιογράφους

Η Μέρκελ υπερασπίζεται τον Βουλφ για την αγορά…κατοικίας! – Κόσμος

Πληρωμένες διακοπές από επιχειρηματίες για τον εκλεκτό της Μέρκελ! – Κόσμος

Σκανδαλίζει με τα… δάνεια του ο Γερμανός πρόεδρος (και εκλεκτός της Άνγκελα) – Κόσμος

Αφόρητες πιέσεις στον Γερμανό πρόεδρο να παραιτηθεί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε