Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Paradise Papers: Κρυφές “μπίζνες” της Ελισάβετ και αμύθητα πλούτη σε offshore στα νησιά Κέιμαν!

βασίλισσα Ελισάβετ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το “φως” της δημοσιοότητας σχετικά με φορολογικούς “παραδείσους” των ισχυρών της υφηλίου. Αυτή τη φορά “μπλεγμένη” με εταιρεία offshore που είναι “παρκαρισμένα” πολλά εκατομμύρια, είναι και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Μετά τα Panama Papers λοιπόν ήρθαν και τα… Paradise Papers. Μέσω δικηγορικής εταιρείας στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore διοχετεύτηκαν σε ΜΜΕ ανά τον κόσμο 13,5 εκατομμύρια έγγραφα.

Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν την “εναπόθεση” τεράστιων ποσών σε offshore εταιρείες – “φαντάσματα”, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν την φορολογία.

Τα στοιχεία αναλύθηκαν από την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία “καίνε” την Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε αυτά τα έγγραφα λοιπόν συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται κατέχει offshore εταιρεία στα νησιά Κέιμαν, στην οποία υπάρχουν πολλά εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα αρχεία αποδεικνύουν πως η Βασίλισσα μέσω του Δούκα του Λάνκαστερ επενδύει χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες και εταιρείες.

Μια από αυτές είναι και η αλυσίδα καταστημάτων BrightHouse. Η εταιρεία έχει βρεθεί πολλές φορές στο “στόχαστρο” για την συμπεριφορά της στους πελάτες της και τις απρόσιτες τιμές της.

τα χρήματα λοιπόν από τις δραστηριότητες αυτές “πάρκαραν” στην offshore. Όπως είναι επόμενο οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Βρετανία εναι πολλές, με την Βασίλισσα να καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Και συνεργάτες του Τραμπ

Ανάμεσα επίσης στα ονόματα που “φιγουράρουν” στην μακρά λίστα είναι και συνεργάτες του Τραμπ. Πρόκειται για τους υπουργούς Εμπορίου και Εξωτερικών ,Ρος και Ρεξ Τίλερσον. Αυτό θα είναι άλλο ένα “χτύπημα” για τον Αμερικανό πρόεδρο, που βλέπει τους συνεργάτες του να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στο “δόκανο” των αρχών.

8 τρισεκατομμύρια στους “παραδείσους”!

Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις δημοσιεύθηκαν από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο που συνεργάζονται με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, ανάμεσά τους οι εφημερίδες Le Monde, Suddeutsche Zeitung, New York Times, The Guardian.

Αντίθετα με τα Panama Papers, τα Paradise Papers αφορούν λιγότερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες και περισσότερο σχήματα που βρίσκονται στο όριο της νομιμότητας και χρηματικά ποσά που διέφυγαν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος και αποτελούν προϊόν σχημάτων φορολογικής βελτιστοποίησης.

Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις