Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παραιτήθηκε αλλά θέλει να ξαναγίνει Πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι τον έριξαν αποστάτες.Δείτε video με αποδοκιμασίες

“Υπερήφανος” για τις ενέργειές του στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δηλώνει σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε επιστολή του προς τον ηγέτη του κόμματος “Δεξιά” του Φραντσέσκο Στοράτσε, μια ημέρα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, τονίζει ότι επιθυμεί “να πάρει πάλι το δρόμο προς την κυβέρνηση”.

“Είμαι υπερήφανος γι΄αυτά που καταφέραμε σ΄αυτά τα τρισήμισυ χρόνια που σημαδεύτηκαν από μια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία διεθνή κρίση”, τονίζει ο Μπερλουσκόνι στην επιστολή του στον Στοράτσε, το κόμμα του οποίου πραγματοποιεί το συνέδριό του στο Τορίνο. Η “Δεξιά”¨δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

“Συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις σας και ελπίζω ότι θα ξαναπάρουμε μαζί το δρόμο προς την κυβέρνηση”, υπογραμμίζει ο Μπερλουσκόνι στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του από τη στιγμή που υπέβαλε παραίτηση.

Ο Μπερλουσκόνι εξηγεί ότι έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, γιατί ” στο Κοινοβούλιο επικράτησε τελικά η λογική των μικροεκβιασμών και των αποστασιών, μια παλιά τακτική στην ιταλική πολιτική”.

Αποδοκίμαζαν τον Μπερλουσκόνι



Εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, κατά την άφιξη του Μπερλουσκόνι, τον αμφισβήτησαν ηχηρά, σφυρίζοντας και φωνάζοντας “vergogna” (ντροπή), ενώ κατά την ανακοίνωση της παραίτησης από τα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ξέσπασαν σε χειροκρότημα. 



Ο Τζανφράνκο Μάσια, επικεφαλής του “μόβ κινήματος”, που είχε δημιουργηθεί με αίτημα την παραίτηση του “Καβαλιέρε”, δήλωσε ότι “κατά το πέρασμα του αυτοκινήτου του Μπερλουσκόνι, πέταξε προς την κατεύθυνσή του, νομίσματα”. 



“Μια αυθόρμητη πράξη των πολιτών, την ημέρα κατά την οποία η χώρα μας ελευθερώνεται”, πρόσθεσε ο Μάσια. 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε