Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του γερμανικού στρατού

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν.

 

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι απέκρυψε αποδεικτικά στοιχεία στην έρευνα για την αεροπορική επιδρομή στις 4 Σεπτεμβρίου στο Αφγανιστάν με δεκάδες άμαχους νεκρούς.
 
Η παραίτηση του γενικού επιθεωρητή Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν ανακοινώθηκε στο κοινοβούλιο, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ανάπτυξη των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν κι ενώ αναμένεται αργότερα σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για συνομιλίες με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ.
 
“Θα απαλλάξω από τα καθήκοντά του, ύστερα από αίτημα του, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και ο υφυπουργός Άμυνας Πέτερ Βίχερτ αναλαμβάνει επίσης τις ευθύνες του”, δήλωσε ο Γκούτενμπεργκ απευθυνόμενος στους Γερμανούς βουλευτές.
 
Στις 4 Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν βομβάρδισαν κατ΄εντολή του γερμανού συνταγματάρχη Γκέοργκ Κλάιν δύο βυτιοφόρα που είχαν κλαπεί νωρίτερα από τους Ταλιμπάν, κοντά στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο συνταγματάρχης Κλάιν είχε εξηγήσει ότι φοβήθηκε μήπως οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα βυτιοφόρα ως κινούμενες βόμβες.
 
Η Γερμανία έχει στείλει 4.500 άνδρες στη βόρεια επαρχία Κουντούζ.
 
Η γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Μπλιντ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ειλικρινής σε σχέση με όλα όσα ήταν σε γνώση της για τα αθώα θύματα στη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή.
Σύμφωνα με την Μπιλντ, ο πρώην υπουργός Άμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ παρότι γνώριζε για την παρουσία αμάχων μεταξύ των δεκάδων θυμάτων, έως 142 νεκρών, στην επίθεση, επέμεινε αρχικά ότι δεν υπήρχε κανένας άμαχος ανάμεσα στα θύματα σε συνεντεύξεις του στον Τύπο και το κοινοβούλιο.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε