Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετά τα δημοσιεύματα – Δείτε τη δήλωση του

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετά τα δημοσιεύματα – Δείτε τη δήλωση του

Ο Πολ Στέφενσον, επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, που κατηγορήθηκε για εμπλοκή στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του ομίλου Μέρντοχ, ανακοίνωσε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε απ΄ευθείας από την τηλεόραση.

“Πήρα την απόφαση αυτή λόγω των εικασιών και των κατηγοριών για τις σχέσεις μεταξύ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της News International”, το βρετανικό τμήμα του ομίλου Μέρντοχ, και “ειδικά με τον Nιλ Ουόλις”, πρώην αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας News of the World, της ταμπλόιντ που ήταν η ρίζα του σκανδάλου, δήλωσε ο Πολ Στεφενσον.

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου και η σύζυγός τους δέχθηκαν να μείνουν τον Ιανουάριο σε ένα πολυτελές σπα το οποίο προωθούσε η εταιρεία του Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the Wolrd, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο του σκανδάλου υποκλοπών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Sunday Times, η οποία ανήκει στον όμιλο του Μέρντοκ, ο Στίβενσον δέχθηκε αυτό το δώρο αξίας 12.000 λιρών (13.600 ευρώ) για να αναρρώσει από ένα κάταγμα ισχίου. Σύμφωνα με την αστυνομία η παραμονή του σε αυτό το σπα επιτάχυνε την ανάρρωσή του κατά έξι εβδομάδες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Άντι Κόλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του ανακτορικού συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν το 2006 για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα ανάκτορα. Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας και αποχώρησε το 2009.

Μάλιστα για ένα διάστημα ο Ουόλις εργάστηκε και ως σύμβουλος για θέματα Τύπου στη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε