Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι αλλά παραμένει πρωθυπουργός μέχρι τις 24/02

Παραιτήθηκε ο Μάριο Μόντι αλλά παραμένει πρωθυπουργός μέχρι τις 24/02

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε απόψε την παραίτηση του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

O Μάριο Μόντι μετέβη απόψε στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο όπου και υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με τον οποίο είχε συνομιλία είκοσι πέντε λεπτών.

Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, Ντονάντο Μάρα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση Μόντι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου και ότι αύριο, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, θα έχει διαβουλεύσεις με τις αντιπροσωπείες των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, δεν αποκλείεται, ήδη αύριο βράδυ, ο Ιταλός πρόεδρος να προχωρήσει στην διάλυση βουλής και γερουσίας.

Ο κ. Μόντι αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου την Κυριακή το πρωί κατά την οποία θα παράσχει διευκρινήσεις σχετικά με τις πολιτικές του προθέσεις.

Στο μεταξύ , υιοθετήθηκε οριστικά απόψε από την ιταλική βουλή ο προϋπολογισμός για το 2013. Η βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό με 309 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 5 αποχές.

Σημειώνεται ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την 8η Δεκεμβρίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, μετά την απώλεια της υποστήριξης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ψηφοδέλτια του Μπερλουσκόνι με γυναίκες και το παράπονό του από τον Μόντι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε