Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας λόγω εγχείρησης στο… πόδι!

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Φιλανδίας Μάτι Βανχάνεν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Φιλανδίας Μάτι Βανχάνεν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο φινλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην πρόεδρο της χώρας Τάρια Χαλόνεν, ύστερα από επτά χρόνια στην ηγεσία της κυβέρνησης.

 

“Η πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης από την οποία ζήτησε να διαχειριστεί τις τρέχουσες υποθέσεις ως το σχηματισμό νέας κυβέρνησης”, αναφέρει ανακοίνωση της φινλανδικής προεδρίας. Η παραίτηση του Βανχάνεν θα επιτρέψει στην Μάρι Κιβινιέμι, να γίνει η δεύτερη πρωθυπουργός της Φινλανδίας.
 
Η 41χρονη Κιβινιέμι, η οποία εξελέγη το Σάββατο στην ηγεσία του Κόμματος του Κέντρου, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού θα έχει συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με τα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και η νέα κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
 
Το παράξενο όμως στην είδηση αυτή είναι ότι ο Βανχάνεν, πρωθυπουργός της Φινλανδίας από το 2003 και πρώην ηγέτης του Κόμματος του Κέντρου, είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο την πρόθεσή του να παραιτηθεί για λόγους υγείας, επικαλούμενος μια επέμβαση στο πόδι που θα απαιτήσει ένα μεγάλο διάστημα ανάρρωσης. Έτσι δεν ήθελε να απουσιάσει για αρκετό διάστημα από τα καθήκοντα του!
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε