Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
Η λογοκλοπή κατά την διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει εκτός του υπουργείου Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ (CSU) ανακοίνωσε την παραίτησή του υπό το βάρος του σκανδάλου λογοκλοπής στη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

«Είναι το οδυνηρότερο βήμα της ζωής μου» είπε ο κ. Γκούτενμπεργκ ανακοινώνοντας την παραίτησή του από όλα τα πολιτικά του αξιώματα. Πήρε την απόφαση προκειμένου να αποτρέψει την «πολιτική ζημία» τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας εξαιτίας της υπόθεσης λογοκλοπής. Παραδέχεται τα λάθη και τις αδυναμίες του και θα συμβάλει στη διαλεύκανση των κατηγοριών σχετικά με τη συγγραφή της διατριβής του.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει μέχρι την τελευταία στιγμή την υποστήριξή της στον κ. Γκούτενμπεργκ, ο οποίος όμως συνέχισε να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση τόσο της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης όσο και της επιστημονικής κοινότητας της Γερμανίας εξαιτίας εκτεταμένης λογοκλοπής κατά τη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής. Το πανεπιστήμιο του Βίτσμπουργκ που εξετάζει την υπόθεση του αφαίρεσε τον τίτλο του διδάκτορα.

Ο Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, 39 χρονών, προβεβλημένος πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας CSU ακόμη και μετά το σκάνδαλο της λογοκλοπής παρέμενε ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Γερμανίας με βλέψεις και για την καγκελαρία. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ομοσπονδιακής βουλής το 2002, χρημάτισε υπουργός Οικονομίας στο τέλος της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών υπό τη Μέρκελ και από τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε υπ. Άμυνας στην κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ.

Ο κ. Γκούτενμπεργκ, δημοφιλής πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής εξαιτίας λογοκλοπής κατά τη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε