Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Κάμερον γιατί έβρισε αστυνομικούς

Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Κάμερον γιατί έβρισε αστυνομικούς

Ο στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και μέλος του υπουργικού συμβουλίου Άντριου Μίτσελ παραιτήθηκε απόψε από τη θέση του, με αφορμή τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον αστυνομικών στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μίτσελ, που είναι υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία στου κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος, υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή που παρέδωσε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Τον Σεπτέμβριο ο Μίτσελ είχε επιτεθεί φραστικά σε αστυνομικούς, στην είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ, οι οποίοι του απαγόρευσαν να περάσει με το ποδήλατό του από την πύλη που κλείνει το δρόμο αυτό. “Ήταν πραγματικά άτοπο εκ μέρους μου να χρησιμοποιήσω τέτοια φρασεολογία και λυπάμαι πολύ”, αναφέρει στην επιστολή του, επιμένοντας όμως ότι δεν χαρακτήρισε τους αστυνομικούς “πληβείους ή κρετίνους”.

Ο Μίτσελ είχε ζητήσει συγγνώμη και στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά οι φωνές που ζητούσαν την παραίτησή του πολλαπλασιάζονταν στους κόλπους της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε