Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παραλίγο επίτιμος διδάκτορας… Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ελλάδα ο Καντάφι

Παραλίγο επίτιμος διδάκτορας… Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ελλάδα ο Καντάφι

Πρόταση για να ανακηρυχθεί ο Μουαμάρ Καντάφι επιτιμός διδάκτορας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών της Καλαμάτας, είχε κάνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Αρκαδίας τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” η ιδέα ανήκε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτο, την οποία συνυπέγραψε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Μπουντρούκα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρμπάτος στην εφημερίδα, “η πρόταση εντασσόταν σε μία γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε νότια πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και το λιμάνι Ντέρνα της Λιβύης”.

Προσθέτει ότι “στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα μπρούσε να διαδραματίσει ρόλο ο Μουαμάρ Καντάφι, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Λιβύης με τον έλληνα πρωθυπουργό, οπότε και καταθέσαμε το αίτημα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου”.

Όπως αναφέρει το 2001, το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το πράσινο φως για μια τέτοια κίνηση και πως την συγκεκριμένη θέση την είχαν υποδείξει, αξιωματούχοι της πρεσβείας τη Λιβύης στην Αθήνα. Αυτοί, όπως σημειώνει, είχαν προτείνει να “καλοπιάσουν” τον Καντάφι για να τείνει χέρι βοήθειας στην προσπάθεια της θαλάσσιας σύνδεσης.

Το αίτημα έφτασε στα χέρια του πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που το έβαλε στο αρχείο. “Δεν το έφερα προς συζήτηση στο πρυτανικό συμβούλιο. Είναι στην ευχέρεια του πρύτανη να προτείνει προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ανακηρυχθούν επίτιμοι διδάκτορες”, λέει στο “Θέμα” ο κ. Παπαθεοδώρου.“Προσωπικά δεν έκρινα πως θα μπορούσε ο κ. Καντάφι να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας και μάλιστα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου μας”, καταλήγει. 

Η “ελεύθερη” Βεγγάζη ετοιμάζει εκλογές – Θα περάσει από στρατοδικείο ο Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε