Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραλύει η Ιαπωνία από τον χιονιά

Χιόνια στην Ιαπωνία ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θερμοκρασίες ρεκόρ έχουν σημειωθεί στην Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες.

Οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται σήμερα στην Ιαπωνία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις οδικές κυρίως συγκοινωνίες κατά μήκος των ακτών προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ψυχρές αέριες μάζες συνέτειναν ωστε να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση του υδραργύρου που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ για τον Δεκέμβριο στην βόρεια Ιαπωνία,ανακοινώθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία.

Στην πόλη Νιγκάτα το ύψος του χιονιού έφθασε τα 28 εκατοστά και η χιονόπτωση θεωρείται η εντονότερη για τον μήνα αυτό τα τελευταία 24 χρόνια.Ακυρώθηκαν 24 πτήσεις εσωτερικού και 62 δρομολόγια των σιδηροδρόμων ενώ μία διεθνής πτήση καθυστέρησε για οκτώ ώρες.

Στην βόρεια Ιαπωνίας το ύψος του χιονιού έφθασε τα 93 εκατοστά στην Τσουρουόκα και τα 86 στην Ακίτα χθες,σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.Στο νησί Χοκάϊντο(βόρεια)το θερμόμετρο έδειξε μείον 25 βαθμούς που θεωρείται η χαμηλότερη θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο που σημειώθηκε ποτέ στην περιοχή.

Η μετεωρολογική προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο κυρίως στην βόρεια Ιαπωνία και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε